Musrifah, Nining (2013) Perancangan pusat industri jajanan di Sanan Kota Malang: Tema re-invigorating tradition. Undergraduate thesis, Universitas Islam Negeri Maulana Malik Ibrahim.
|
Text (Introduction)
08660011_Pendahuluan.pdf Download (362kB) | Preview |
|
|
Text (Abstract: Indonesia)
08660011_Indonesia.pdf Download (57kB) | Preview |
|
|
Text (Abstract: English)
08660011_Inggris.pdf Download (61kB) | Preview |
|
|
Text (Abstract: Arabic)
08660011_Arab.pdf Download (115kB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 1)
08660011_Bab_1.pdf Download (401kB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 2)
08660011_Bab_2.pdf Download (2MB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 3)
08660011_Bab_3.pdf Download (301kB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 4)
08660011_Bab_4.pdf Download (4MB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 5)
08660011_Bab_5.pdf Download (1MB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 6)
08660011_Bab_6.pdf Download (1MB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 7)
08660011_Bab_7.pdf Download (229kB) | Preview |
|
|
Text (References)
08660011_Daftar_Pustaka.pdf Download (92kB) | Preview |
|
Text (Appendices)
08660011_Lampiran.pdf Restricted to Registered users only Download (183kB) | Request a copy |
Abstract
INDONESIA:
Kota Malang merupakan Kota industri penghasil tempe terbaik di Indonesia. Sebagian industri makanan Kota Malang memanfaatkan tempe sebagai bahan dasar olahan makanan diantaranya kripik tempe yang ternyata banyak peminat dari berbagai kalangan, dan industri tersebut menjadi semakin terkenal.
Perancangan objek ini bertujuan untuk Untuk menghasilkan perancangan pusat industri jajanan di Sanan Kota Malang yang yang lengkap dengan area produksi sampai dengan proses pemasaran dan sesuai dengan tema reinvigorating traditiondan konsep dalam perancangan. Pusat Jajanan di Sanan Kota Malang ini merupakan sebuah pusat jajanan yang memiliki area produksi, pemasaran, hingga area penjualan serta lengkap dengan restoran mini. Sehingga konsumen dapat melihat dan menikmati secara langsung beberapa kegiatan dan jajanan di dalamnya dan skala layananpenjualanpusat industri jajanan iniadalah skala regional Malang, yakni Kota Malang dan Kota-kota di sekitar Malang dengan pusat industri jajanan terletak di Sanan.
Setelah melakukan analisis-analisis diambil sebuah yang mewadahi keseluruhan dari aspek perancangan. Konsep perancangan yang digunakan adalah “konsep geometrik” yakni konsep yang mengambil dari bentukan kubus yang merupakan bentuk dasar dari candi Jawa Timur tersebut. Konsep geometrik dari bentuk candi Jawa Timur ini ditampilkan dengan melakukan modifikasi minimal.
Perancangan ini di kaitkan dengan integrasi kajian keislaman antara objek Pusat Industri Jajanan dengan Reinvigorating Candi Jawa Timur.
ENGLISH:
Malang is Industrial city producing the best Tempe in Indonesia. Some of food industries use Tempe as basic Ingridient of processed meals, such as Tempe chips which obviously has many dilettant from various circles then it’s getting famous.
This object designer aims to create redesign of snack industrial centre in Sanan, Malang east java, which is facilitated with production area and also marketing process based Reinvigorating tradition theme, concept of design. Snack trade center in Sanan, Malang is a snack trade center which has production area, marketing, selling area, and completed with mini restaurant so that the consuments can directly take a look several activities and have some snacks there. Snack indrustial centre marketing service scale is regional Malang, including Malang city and cities around it which is centered In Sanan.
After doing analysis, a concept which accomodates the whole of design aspects is decided. The concept used is “geometric concept”, concept that adopts cube formation which is basic form of eastern java temple. This geometric concept of eastern java is displayed by doing minimalist modification.
This design is linked to integrative Islamic study between snack industrial centre object and reinvigorating of eastern java temple.
Item Type: | Thesis (Undergraduate) | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Supervisor: | Firmansyah, Aldrin Yusuf and Maslucha, Luluk | |||||||||
Contributors: |
|
|||||||||
Keywords: | Pusat; Industri; Jajanan; Reinvigorating; Candi Jawa Timur; Centre; Industry; Snacks; reinvigorating; East Java temple | |||||||||
Subjects: | 12 BUILT ENVIRONMENT AND DESIGN > 1201 Architecture > 120101 Architectural Design > 12010124 Regionalism – Reinvigorating Tradition 12 BUILT ENVIRONMENT AND DESIGN > 1201 Architecture > 120108 Architecture of Public Structures > 12010806 Industrial Buildings (incl. Factories, Mills, Plants) |
|||||||||
Departement: | Fakultas Sains dan Teknologi > Jurusan Teknik Arsitektur | |||||||||
Depositing User: | Dwi Aprilia Gendhis | |||||||||
Date Deposited: | 11 Aug 2015 16:01 | |||||||||
Last Modified: | 11 Aug 2015 16:01 | |||||||||
URI: | http://etheses.uin-malang.ac.id/id/eprint/1297 |
Downloads
Downloads per month over past year
Actions (login required)
View Item |