Susanto, Mokamat Heri (2014) Analisis dampak risiko kenaikan harga cabai terhadap keberlangsungan usaha rumah makan: Studi pada Rumah Makan Mie Setan Cabang Malang. Undergraduate thesis, Universitas Islam Negeri Maulana Malik Ibrahim.
|
Text (Introduction)
09510098_Pendahuluan.pdf Download (583kB) | Preview |
|
|
Text (Abstract: Indonesia)
09510098_Indonesia.pdf Download (8kB) | Preview |
|
|
Text (Abstract: English)
09510098_Inggris.pdf Download (8kB) | Preview |
|
|
Text (Abstract: Arabic)
09510098_Arab.pdf Download (43kB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 1)
09510098_Bab_1.pdf Download (174kB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 2)
09510098_Bab_2.pdf Download (364kB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 3)
09510098_Bab_3.pdf Download (165kB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 4)
09510098_Bab_4.pdf Download (294kB) | Preview |
|
|
Text (Chapter 5)
09510098_Bab_5.pdf Download (155kB) | Preview |
|
|
Text (References)
09510098_Daftar_Pustaka.pdf Download (11kB) | Preview |
|
Other (Appendices)
09510098_Lampiran.rar Download (50kB) |
Abstract
INDONESIA:
Risiko adalah ketidakpastian dan dapat menimbulkan terjadinya peluang kerugian terhadap pengambilan keputusan, Risiko kenaikan harga cabai berdampak pada usaha Rumah makan Mie Setan, dapat dilihat pada produk yang dijual yaitu makanan berupa mie ber level pedas,bahannya tidak lain adalah mie dan cabai. Dengan demikan kenaikan harga bahan baku khususnya cabai membuat usaha rumah makan mie setan dihadapkan oleh risiko kenaikan harga bahan baku khususnya cabai. Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui apa risiko yang dihadapi oleh rumah makan mie setan terhadap kenaikan bahan baku makanan khususnya cabai.
Penelitian ini menggunakan wawancara dan pengamatan dilapangan. Data-data yang diambil berupa kata-kata dan tindakan sebagai sumber primer, sedangkan dokumentasi atau catatan yang tertulis di lapangan sebagai sumber sekunder.
Hasil yang diperoleh pada penelitian ini menyatakan bahwa Rumah Makan Mie setan mengalami risiko kenaikan harga cabai, karena dalam proses produksi cabai merupakan faktor utama bagi rumah makan, sehingga risiko yang dialami usaha rumah makan adalah risiko produksi dan risiko kerugian. Strategi penanganan risiko yang diterapkan oleh usaha rumah makan mie setan adalah dengan menanggung sendiri risiko yang terjadi, pemilik rumah makan menyediakan menu makanan yang tanpa menggunakan bahan baku cabai, menu tersebut antara lain mie Angel dan bubur, membuat produk makanan yang bukan dari bahan baku cabai dan mengganti bahan baku cabai rawit dengan cabai kriting atau cabai lain yang harga nya murah dan dengan member campuran barang makanan lain.
ENGLISH:
Risk is uncertainty and can lead to a loss of opportunities to decision making, risk price increases impact on the business house chili eating noodles Satan, can be seen in products sold in the form of food that is spicy noodle Air level, the material is nothing but noodles and chili. Thereby the increase in raw material prices, especially chili made noodle restaurant business demons confronted by the risk of rising raw material prices, especially chili. This study aims to find out what the risks faced by the devil to eat noodles to the increase of raw materials, especially food chili .
This study used interviews and observations in the field. The data were taken in the form of words and actions as a primary source, while the documentation or notes written in the field as a secondary source .
The results obtained in this study stated that the devil Noodle House, runs the risk of price increases chili , chili because the production process is a major factor for the meal , so the risks experienced restaurant business is production risk and risk of loss . Risk management strategies applied by the devil noodle restaurant business is at your own risk occurs , the owner of the restaurant provides a menu of food without using raw materials chili , the menu include Angel noodles and porridge , made food products instead of raw materials chili and replacing raw materials with cayenne chili peppers curly or else its cheap price and mix with members of other food items .
Item Type: | Thesis (Undergraduate) | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Supervisor: | Munir, Misbahul | ||||||
Contributors: |
|
||||||
Keywords: | Rumah Makan; Risiko Kenaikan Harga Cabai; Manajemen Risiko; Eating; Chili Price Increase Risk; Risk Management | ||||||
Subjects: | 15 COMMERCE, MANAGEMENT, TOURISM AND SERVICES > 1503 Business and Management > 150314 Small Business Management | ||||||
Departement: | Fakultas Ekonomi > Jurusan Manajemen | ||||||
Location: | 150314 | ||||||
Depositing User: | Ratih Novitasari | ||||||
Date Deposited: | 08 Sep 2015 10:59 | ||||||
Last Modified: | 08 Sep 2015 10:59 | ||||||
URI: | http://etheses.uin-malang.ac.id/id/eprint/1737 |
Downloads
Downloads per month over past year
Actions (login required)
View Item |